Memorandum o spolupráci medzi Ministerstvom cestovného ruchu a športu SR a ekonomickou univerzitou v Bratislave

|

Memorandum o spolupráci medzi Ministerstvom cestovného ruchu a športu SR a ekonomickou univerzitou v Bratislave prispeje k  rozvoju odbornosti a inovácií v cestovnom ruchu a športe, ako aj k podpore mladých talentov

Minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi a rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo dnes podpísali memorandum o spolupráci medzi oboma inštitúciami. Tento krok potvrdzuje odhodlanie ministerstva a univerzity rozvíjať spoluprácu v oblasti vzdelávania, vedy, výskumu a najmä podpory rozvoja cestovného ruchu a športu na Slovensku.

Memorandum obsahuje konkrétne oblasti spolupráce, ktoré budú prínosom nielen pre akademickú obec, ale aj pre sektor cestovného ruchu a športu. Medzi hlavné body patrí spoločná realizácia vyžiadaných prednášok v rámci pedagogického procesu, účasť na národných a európskych výskumných projektoch, organizácia vedeckých konferencií a sympózií, ako aj podpora odborného rastu zamestnancov a študentov Ekonomickej univerzity. Významnou súčasťou memoranda je aj podpora študentských odborných aktivít a zabezpečenie bezplatnej odbornej praxe pre študentov univerzity.

„Podpisom tohto memoranda posilňujeme spoluprácu medzi štátnou správou a akademickou obcou, čo povedie k rozvoju odbornosti a inovácií v cestovnom ruchu a športe, ako aj k podpore mladých talentov. Verím, že študenti získajú znalosti v oblasti cestovného ruchu a športu a v budúcnosti prispejú k rozvoju týchto dôležitých sektorov pre slovenskú ekonomiku,“ vyhlásil minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi.

Spolupráca bude prebiehať na báze vzájomnej podpory a spoločných projektov. Ministerstvo a univerzita sa zaviazali k vzájomnej výmene informácií, skúseností a publikácií, čím podporia rozvoj teoretických i praktických znalostí v oblasti manažmentu turizmu, hotelierstva a športu. Zástupcovia ministerstva sa taktiež budú podieľať na hodnotení štátnych záverečných skúšok študentov univerzity a prispievať odbornými témami na záverečné práce.

Obrázok 1 z 3